Yoga Nidra

Yoga Nidra

‘s Avonds uren wakker liggen, piekeren over gebeurtenissen van die dag. Is in slaap vallen voor jou een hele opgave? Voel je je gespannen, angstig of wil je ervaringen verwerken? Of wil je gewoon even heerlijk ontspannen aan het einde van de werkweek? Wees welkom!

Een moment van ontspanning vinden is in de moderne tijd waarin we leven soms erg lastig. Het leven gaat snel. Vaak té snel. Zo snel dat we onszelf geen tijd meer gunnen om tot rust te komen. We krijgen zo veel prikkels binnen en vliegen van hot naar her. Dagen vliegen voorbij en het leven schiet voorbij. Vaak zonder dat we het gevoel hebben dat we er echt grip op hebben. We worden geleefd in plaats van dat we actief de richting van ons eigen leven bepalen.

Wat nodig is, is een moment van ontspanning.
Misschien is Yoga Nidra dan iets voor jou!

Yoga Nidra is een zachte vorm van yoga en wordt liggend beoefend.  Yoga Nidra is een diepe ontspanningstechniek en meditatie wat ook wel ‘de slaap van de yogi’s’ betekent.

Deze diepe ontspanningsoefening is één van de meest effectieve manieren om op lichamelijk en geestelijk niveau spanningen los te laten en blokkades in je lichaam te doorbreken. Het lichaam is in een slaaptoestand, terwijl het innerlijk bewustzijn helder wakker en alert blijft.

Yoga nidra is overgewaaid uit India en is bekend als de kunst van het ontspannen. Er wordt beweerd dat een uurtje yogaslaap gelijk staat aan vier uur slapen. En op de bank hangen komt er echt niet bij in de buurt!
Echte ontspanning is iets namelijk iets anders dan lui zitten of liggen.

Bij echte ontspanning ben je vrij van spierspanning, mentale spanning en emotionele spanning.
Yoga Nidra is een methode om systematisch spanningen te vermijden.
Terwijl je helemaal comfortabel in savasana, de eindhouding van bijna elke yogales, onder een heerlijk warme deken op je mat ligt, leid ik je met mijn stem door de verschillende fases van de oefening heen. Je wordt je bewust van je zintuigen, je lichaam en je gedachten en hoe deze volkomen tot rust te brengen.
Door de diepe ontspanning ontstaan theta en delta hersengolven, bereik je een trance-staat waarin ervaringen en fragmenten van herinneringen worden verwerkt, de spierspanning en stress in het lichaam afneemt en de bloeddruk en hartslag daalt. Dit heeft een zeer helende werking op lichaam en geest.

Dit gun jij jezelf toch ook?

Na afloop staat er een lekkere kop warme thee klaar!