Wobbelyoga

Wobbelyoga

Kinderyoga wordt nu nóg leuker!

Kinderpraktijk Inmind biedt sinds de zomer van 2017 Wobbelyoga. Wobbelen is nieuw en uniek in Nederland! Het is ontwikkelt begin 2017 en nu al bij Kinderpraktijk Inmind te beoefenen!

Wobbelyoga is kinderyoga waarbij gebruik wordt gemaakt van het Wobbelboard. Een prachtig balansbord waarmee er een hele nieuwe wereld aan oefeningen en mooie verhalen opengaat. Door de bewegingen van het board worden de yogahoudingen uitdagender en de avonturen die we meemaken nog leuker.

Waarom Wobbelyoga?

Op school wordt vooral de linkerhersenhelft van kinderen gestimuleerd. Die linkerhersenhelft gebruik je bij rekenen, taal, logisch nadenken, verwoorden, redeneren. De rechterhersenhelft bevat onze intuïtie, gevoelens, gewaarwordingen en indrukken, maar ook het alles in één denken, het vermogen om verbanden te leggen en processen te doorzien. Bij het maken van bewegingen gebruik je je rechterhersenhelft. Het mooie van leren door beweging is, dat er verbindingen worden gelegd tussen de linker- en de rechterhersenhelft. Hierdoor onthoudt je de stof gemakkelijker en beter, plaatst kennis in een complexer verband en zorgt dat je die kennis bovendien langer kan onthouden.

Wobbelyoga stimuleert een optimale samenwerking van beide hersenhelften, welke noodzakelijk is bij het oplossen van problemen met o.a. lezen, schrijven, links-rechts coördinatie, concentratie en faalangst. De ritmische bewegingen op de Wobbel brengen daarnaast rust in hoofd en lijf.  De lessen zorgen ervoor dat de kleine yogi’s hun lichaamsbesef vergroten en zelfvertrouwen zien groeien. Inspanning en ontspanning wisselen we af. Wobbelyoga combineert het mooiste van yoga en alle mogelijkheden van de Wobbel. De Wobbel maakt de yogalessen vernieuwend, waarbij op een leuke en uitdagende manier wordt gewerkt aan creativiteit, kracht en balans. Aan het einde van een Wobbelyogales stapt ieder kind trots, ontspannen en met een grote glimlach van de Wobbel af.

Wobbelyoga is voor iedereen!

Wobbelyoga is voor jong en oud. Kinderpraktijk Inmind biedt Wobbelyoga aan vanaf 4 jaar. Bij Wobbelyoga is de lengte belangrijker dan de leeftijd. Tot ongeveer 1.40m passen kinderen het beste op de Original om alle yogahoudingen fijn mee te kunnen doen. In de praktijk betekent dit dat er tot ongeveer 7  jaar wordt lesgegeven op de Original. De lessen voor 7 jaar en ouder worden gegeven op de Wobbel XL. Voor peuters worden er regelmatig Ouder & Kind Wobbelyoga-Specials aangeboden. Peuters kunnen dan samen met papa of mama op de Wobbel.

Een Wobbelyoga les duurt 60 minuten.

Foto: Wobbel