Tieneryoga

Tieneryoga

De tienerleeftijd kenmerkt zich door een ontdekkingsreis naar de eigen mogelijkheden en grenzen. Deze leeftijdsgroep maakt intense veranderingen door op fysiek, mentaal en emotioneel vlak en de tiener gaat hierin op zoek naar zichzelf. Ook tieners kunnen zich gespannen voelen en staan vaak onder druk omdat in de leefomgeving en in het onderwijs veel nadruk kan liggen op competitie, cognitieve ontwikkeling, proefwerken et cetera. Tieneryoga kan praktische en mentale handvatten bieden om de tiener te ondersteunen in zijn persoonlijke proces, in de stap richting of eenmaal op het voortgezet onderwijs.

Voel jij je soms onzeker, vind je het lastig om je te concentreren, pieker je veel, ben je op zoek naar een moment van rust en tijd voor jezelf of heb je behoefte aan het kunnen praten met leeftijdgenoten over onderwerpen die spelen in deze leeftijdsfase? Dan ben je hier waarschijnlijk op de juiste plek!

Een tieneryogales bij Kinderpraktijk Inmind kenmerkt zich door de afwisseling van rustige yogahoudingen met dynamische bewegingen op muziek, combatyoga (yoga en martial arts), deugdenyoga, intuïtief tekenen, verschillende leerzame spelvormen, creatieve opdrachten, ontspanningsoefeningen, mindfulness, heartfulness en meditatie om het in contact komen met jezelf te stimuleren en weerbaarheid en zelfvertrouwen te stimuleren.
Op deze manier leer je ervaren dat het goed is zoals je bent, ook al is de wereld om je heen druk, verwarrend of veeleisend.
Thema’s als balans, uniek zijn, kracht, liefde, zelfvertrouwen, inzicht, vreugde, vriendschap, samenwerken, dankbaarheid, piekergedachten, moed, opkomen voor jezelf en geluk… het komt allemaal aan bod!
Daarnaast is er veel ruimte om met elkaar te praten over onderwerpen die in de tienerleeftijd spelen. Belangrijk bij dit alles is dat je jezelf mag zijn!
Elke les wordt afgesloten met een fijne eindontspanning en met het drinken van een kop thee.

Al deze ingrediënten maakt tieneryoga cool en vooral niet zweverig!

Om zoveel mogelijk aan te kunnen sluiten bij de behoeftes van de tieners, zullen we elke week samen een onderwerp/ invulling kiezen welke centraal zal staan tijdens de volgende les. Zo worden de lessen vooral iets van de tieners zelf!

Een les duurt 75 minuten.