Nieuws

Nieuws

12 maart 2020

Coronavirus

Het kabinet heeft vanmiddag de richtlijnen rondom het coronavirus verder aangescherpt.

Het advies is om bij een neusverkoudheid, keelpijn, griep- en koorts-of hoestklachten thuis te blijven en sociaal contact te vermijden. Verder worden bijeenkomsten van meer dan 100 mensen afgelast. Dit advies geldt voorlopig tot eind van de maand en kan tussentijds aangepast worden.

Doordat het aantal deelnemers aan de yogalessen, workshops en cursussen beduidend minder is (max. 9 personen), gaan vooralsnog zowel voor de kinderen, als ook voor de tieners en volwassenen, alle yogalessen en geplande workshops in principe gewoon door, tenzij er een duidelijke reden is om hierin op dat moment anders te beslissen. Dit wordt per groep continu opnieuw bekeken en afgewogen. Als docent zal ik hierin in nauw contact met de leden blijven staan via de groepsappen.

Individuele coachingstrajecten zullen ook gewoon tot nader bericht door blijven lopen.

Access Consciousness Bars behandelingen worden in ieder geval t/m 31 maart niet gegeven.

Maatregelen/Afwegingen

Naast dat ik in de eigen praktijk en ook in de yurt de nodige hygiënische maatregelen zal nemen, doe ik ook een beroep op de verantwoordelijkheid van jullie als leden en ouder(s)/verzorger(s) van leden/coachees om er mede voor te zorgen dat we de risico’s op besmetting met elkaar zo klein mogelijk maken.

De belangrijkste maatregelen die je hiervoor kunt nemen zijn:

-Als je ziek of niet fit bent, zorg dat niet alleen goed voor jezelf, maar voor ons allemaal en kom dan niet naar de les of sessie. Gun jezelf de tijd om goed te herstellen;

-Ook als je mogelijk contact hebt gehad met iemand die ziek is geworden, neem dan het zekere voor het onzekere en blijf thuis;

-Weet je van jezelf dat je kwetsbaar bent, tot een risicogroep behoort, of ken je iemand in je nauwe omgeving die hiertoe behoort, neem geen risico’s…blijf thuis!

Als je wel naar de les of sessie komt, houd dan de richtlijnen van het RIVM aan, dat betekent:

-Handen wassen voor en na de les of sessie;

-Als je moet hoesten/niezen, doe dat dan in je elleboog;

-Gebruik papieren zakdoekjes

-Geef geen handen of knuffels, maar groet elkaar met het Thaise Wai, het gebaar van Namasté: het is een gebaar van respect, ik buig voor jou. Het licht in mij groet het licht in jou;

-Bij yoga is het niet ongebruikelijk dat de docent je aanraakt om je een assist te geven waardoor je je houding kan verdiepen. Richtlijn voor nu is: vermijd fysiek contact! Om deze reden zullen er alleen mondelinge assists gegeven  worden tijdens de Yin Yoga en geen onderlinge massagevormen en duo-houdingen gedaan worden tijdens de Kinder-en Tieneryoga lessen.

Een vriendelijk verzoek aan alle deelnemers aan de yogalessen (klein en groot):

-Zou iedereen misschien voor zichzelf twee eigen dekens of grote handdoeken mee willen nemen…1 om over de mat heen te kunnen leggen en 1 (of meer naar behoefte) om over je heen te kunnen leggen voor de warmte tijdens de eindontspanning.

-Oogkussens worden voorlopig niet gebruikt, tenzij je er zelf een hebt. Neem deze dan gerust mee!

-Mocht je eigen materialen hebben als bolsters of kussens dan zou het ook fijn zijn om deze voor jezelf mee te nemen. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor een eigen yogamat mocht je deze hebben en dat prettiger vinden. Uiteraard zorg ik ervoor dat er altijd voldoende yogamatten voor iedereen aanwezig zijn!

Tot slot

Natuurlijk houd ik de berichtgeving nauwlettend in de gaten en zal, samen met jullie, van tijd tot tijd, van dag tot dag en van groep tot groep kijken of er verdere en/of andere maatregelen getroffen moeten worden. De gezondheid van iedereen is voor mij het ALLERbelangrijkste en is dan ook uitgangspunt voor elke afweging en keuze die er van moment tot moment gemaakt dient te worden. Ook als dit betekent dat de lessen voor (on)bepaalde tijd stil gelegd moeten worden.

Blijf verder vooral rustig, pas goed op jezelf en anderen en kom vooralsnog lekker yogalessen volgen (als je voor jezelf bovenstaande goed hebt afgewogen)! Dat is immers super goed voor je immuunsysteem, je balans en het verhoogt je weerstand. En het is nog lekker relaxt ook!

Dank voor de aandacht! Bij vragen, aanvullende opmerkingen of tips hoor ik dat natuurlijk graag!


17 december 2019

UIT JE HOOFD, IN JE LIJF!

MINDFUL HET EXAMEN IN!

Sinds september dit jaar geeft Kinderpraktijk Inmind wekelijks ‘Mindful Ontspannings Uren’ aan de bovenbouwleerlingen van HAVO/ VWO bij Stichting Carmelcollege, Etty Hillesum Lyceum, Locatie Het Vlier in Deventer.

Leerlingen hebben wekelijks de mogelijkheid om naast de vaste lessen wekelijks te kiezen voor een aantal keuzevakken zoals Spaans, Chinees, wetenschapsfilosofie, beleggen, maar ook Yoga en Mindfulness. Laten deze laatste twee nou net razendpopulair zijn onder de leerlingen. De lessen zijn binnen no-time volgeboekt tijdens het online intekenmoment op donderdag.

Tijdens deze ‘Mindful Uren’ geef ik een combinatie van Yoga, Yoga Nidra, Mindfulness en Meditatie. Elk uur sinds de start in september was volgeboekt. Er is zo’n grote behoefte onder jongeren om even te kunnen ontspannen tussen alle inspanningen door, om te leren bij zichzelf te blijven, te luisteren naar de signalen van hun lichaam…om zo in balans te kunnen blijven in deze hectische en prestatiegerichte maatschappij.

Deze maand sta ik super trots met deze twee top leerlingen in het Carmel Magazine!

Uit je hoofd, in je lijf! Mindful het examen in!

Klik op het blad hieronder en lees het hele artikel op de laatste pagina!


27 juni 2019

Yoga op Boerhaarse school

In de afgelopen weken werd er voor alle leerlingen van basisschool De Bongerd in Boerhaar een super mooi creatief Atelier georganiseerd.

In deze laatste periode van het schooljaar werd er in de groepen 1 t/m 8 met IPC gewerkt omtrent het thema vakantie. Dit werd tevens het thema voor het Atelier. Binnen dit Atelier werd er groepsdoorbrekend gewerkt aan een bepaalde activiteit, zoals dans, muziek, bakken, techniek, proefjes en zo ook kinderyoga!

Voor vele kinderen een eerste kennismaking met kinderyoga. Mooi om te zien hoe ze elke week weer met een stralende glimlach van de Wobbel/Mat afstapten! Spelenderwijs ontdekken, leren samenwerken, balanceren, concentreren, ervaren, grenzen van jezelf en anderen ontdekken, mogelijkheden zien, eigen talenten ontdekken, bij jezelf leren blijven, inspanning en ontspanning, fantaseren en groeien in zelfvertrouwen…ieder op geheel eigen wijze…zo belangrijk, zo mooi!

Mooi hoe deze school het onderwijs voor hun leerlingen vormgeeft. Zo kunnen kinderen op een prachtige manier van alles ontdekken, leren, ervaren en beleven rondom het thema dat op dat moment centraal staat. Dankbaar hier mijn bijdrage aan te hebben mogen leveren!

 

23 mei 2019

Yoga voor volwassen

Zoals jullie inmiddels waarschijnlijk al wel gelezen hebben, zal Inmind vanaf september 2019 ook yogalessen voor volwassenen gaan verzorgen. Deze lessen zullen deels gaan plaatsvinden in kleine groepen in de eigen praktijk en deels in de prachtige Yurt van Psychologenpraktijk Guusta Zuurbier aan de Damshoekweg 2. In de Yurt is er ruimte voor ongeveer 10 personen in een groep.

De lessen bieden voor elk wat wils. Zo zullen er actieve en dynamische lessen gegeven gaan worden in de vorm van Hatha Yoga en Easy Flow/Vinyasa Flow, maar ook de rustige en meer meditatieve Yin Yoga zal, zelfs 4 keer per week, in het aanbod opgenomen gaan worden.

Na aanleiding van de bekendmaking van het nieuwe aanbod hebben er al ontzettend veel mensen informatie opgevraagd en zijn er al veel aanmeldingen binnengekomen. Echt te gek! De Yin Yoga groep op maandagavond is zelfs met 10 personen al helemaal volgeboekt! Ook voor de andere groepen zijn er aanmeldingen binnengekomen. Omdat ik me realiseer dat voor velen de verschillende yogastijlen niet allemaal bekend zijn, zal ik onderaan deze blog de verschillende yogastijlen nader toelichten. Het is dus nog mogelijk om aan een matje te reserveren om zo zeker te zijn van een plekje begin september!

Het lesrooster ziet er als volgt uit:

Maandag     19.00-20.15 uur       Hatha Yoga                   In de Yurt

Maandag      20.30- 21.45 uur      Yin Yoga                       In de Yurt  (=vol)

Dinsdag         9.30-10.45 uur        Yin Yoga                       In eigen praktijk

Woensdag    19.00-20.15 uur      Yin Yoga                        In de Yurt

Woensdag     20.30-21.45 uur     Easy/Vinyasa Flow      In de Yurt

Donderdag    9.30-10.45 uur       Yin Yoga                        In eigen praktijk (vanaf januari 2020)

Donderdag    20.15-21.30 uur     Yin Yoga                       In eigen praktijk      (nog 1 plekje vrij)

WAT MAG JE VERWACHTEN VAN DE LESSEN?

Op dit moment volg ik de volledige 200-uurs Flow, Alignment & Yin Yoga opleiding. Deze opleiding is uniek en veelzijdig qua samenstelling, omdat het zich niet richt op maar één yogastijl, waardoor ik straks als allround yogadocent word opgeleid.  Na het volgen van de volledige opleiding kan ik lessen verzorgen op het gebied van Yin Yoga, Vinyasa Flow Yoga, Hatha Yoga en heb ik kennis van de basisprincipes uit Critical Alignment Yoga. Ook kan ik me dan registeren bij Yoga Alliance als internationaal erkend yogadocent. Je mag dus verwachten dat de lessen straks van hoge kwaliteit zullen zijn. De lessen zelf zullen 75 minuten per les gaan duren, zodat er tijdens een les alle tijd is om houdingen na te voelen en er voldoende tijd is om een les met een heerlijke eindontspanning te kunnen afronden, zodat iedereen met een voldaan gevoel naar huis kan gaan. Na afloop staat er voor de liefhebber een lekkere kop thee klaar en kan er nog lekker met elkaar nagepraat worden. De lessen worden gegeven op een unieke locatie in het buitengebied van Wijhe/Den Nul/Olst in een prachtige knusse en warme Mongoolse Yurt. Geeft u meer voorkeur aan kleinschaligheid met veel ruimte voor persoonlijke aandacht en ondersteuning, ook dat is mogelijk. Op dinsdag en donderdagmorgen zullen er in de eigen praktijkruimte aan De Geere 5 in Wijhe ook Yin Yoga lessen verzorgd worden in een groep van maximaal 4 à 5 personen.

Op dit moment ben ik de mogelijkheid aan het onderzoeken om te gaan werken met een online systeem, waarbij het straks mogelijk is voor de deelnemers om, online of via een app-systeem, zelf kwartaal abonnementen of losse leskaarten te kunnen aankopen en betalen. Via dit systeem kan er dan ook zelf aangemeld of afgemeld worden voor een les en is het mogelijk om te zien om gemiste lessen in te halen. Ook is hierin gelijk zichtbaar of er ruimte is om een losse les te boeken, deel te nemen in een andere groep mocht je een keer willen afwisselen of een les willen inhalen. Vooralsnog kan er alvast een matje gereserveerd worden door te mailen, appen, bellen etc. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact op om eventuele vragen te kunnen beantwoorden en verdere informatie te kunnen geven.

DE VERSCHILLENDE YOGASTIJLEN NADER OMSCHREVEN

YIN YOGA

Yin Yoga is een yogavorm die ons welzijn op vele manieren bevordert. Het richt zich op het versoepelen en versterken van het dieper liggende bindweefsel, ligamenten en gewrichten. Dat maakt de yogavorm ook geschikt bij eventuele blessures. Daarbij stimuleert het de meridianen en de functies van organen. Yin Yoga is verfrissend en heerlijk rustig. Bij Yin Yoga hoef je niet iets actiefs te doen om in de houding te komen. Juist door  je helemaal aan de houding over te geven, de zwaartekracht haar werk te laten doen, bereik je het stugge bindweefsel en zal je voelen dat er ruimte ontstaat. Letterlijk en figuurlijk. Bindweefsel speelt een grote rol bij hoe lekker je in je vel zit. Kenmerkend aan Yin Yoga is dat je lang, tussen de 3 en 7 minuten, in dezelfde houding blijft. Het effect hiervan is dat je je zogenaamde fascie strekt. Fascie is het netwerk van bindweefsel dat alle organen, botten en spieren in het lichaam omvat. Door het langer aanhouden van de houdingen is er tevens meer tijd hebt om je lichaam te voelen, dieper te ontspannen in de houdingen en te observeren wat er met je lichaam gebeurd.  Je gebruikt elke houding om je lijf beter te voelen. Zo leer je om je grenzen te accepteren en naar verloop van tijd te verleggen en kom je dieper in een houding. De weerstand verzacht je met je adem. Yin Yoga heeft een relatief rustig en meditatief karakter en is daarmee een tegenhanger van het snelle, en met talloze prikkels gepaard gaande, hedendaagse leven. Eén van de mooiste effecten van Yin Yoga is de innerlijke stilte die het kan brengen. Stress en spanning hoeven helemaal niet erg te zijn, zolang er maar genoeg momenten van rust en ontspanning tegenover staan. Yin Yoga zorgt voor die balans omdat de hele les in het teken staat van loslaten en ontspannen.  Yin Yoga heeft alles te maken met Mindfulness; zijn in het moment, in je lichaam, observerend, niet oordelend.

Yin Yoga is geschikt voor iedereen! Je kunt Yin Yoga  heel goed beoefenen wanneer je heerlijk wilt ontspannen, meer in je lijf wilt komen, balans wilt vinden naast alle actieve of dynamische vormen van bewegen of naast een langdurig eenzijdig fysieke belasting, zoals zittende arbeid, autorijden etcetera. Yin Yoga is daarnaast ook heel geschikt voor de ouder wordende mens, tegen schouderklachten, hernia, lage rugklachten, reuma, fybromyalgie of knieklachten, stress of een burn-out. Ook leert het je meer zelfvertrouwen te krijgen in je lichaam na een ziekte.

HATHA YOGA

Hatha Yoga is een soort yoga die vooral bestaat uit het uitoefenen van verschillende oefeningen om zo een beteren beheersing over het lichaam te krijgen. Het doel van Hatha Yoga is het verbeteren van de gezondheid en om stress te verminderen. De technieken hebben een gunstig effect op het zenuwstelsel, klieren en organen.Tijdens een Hatha Yoga les worden verschillende inspannende (krachtige) en ontspannende houdingen afgewisseld, in combinatie met adembewustzijn en mindfulness. Zo ontstaat er evenwicht, verbinding en stroming. Bij Hatha Yoga ligt de focus op de ademhaling en het concentreren op het eigen lichaam. Hatha Yoga bestaat uit losstaande houdingen die een duidelijk begin en een eind hebben. De uitwerking van de afzonderlijke houdingen worden ook nagevoeld. Ook is er vaak veel aandacht voor de juiste uitvoering van de oefeningen en ligt het tempo van een les niet te hoog. Onderdelen van een Hatha Yoga les zijn de Zonnegroet, asana’s (yogahoudingen) , pranayama’s (ademhalingsoefeningen), ontspannings-en concentratie oefeningen. De lessen worden afgesloten met een eindontspanning.

VINYASA FLOW YOGA

Tijdens een vinyasa yogales smelten de houdingen in elkaar over en zo ontstaat er een flow. Vinyasa Yoga wordt ook wel Vinyasa Flow genoemd. Dit een een krachtige, dynamische vorm van yoga die niet onder doet aan een intensieve work-out. Bij Vinyasa Flow Yoga ga je aan de slag met een serie uitdagende en vloeiende bewegingen. Hierbij wisselen de verschillende houdingen elkaar af op het ritme van de ademhaling. De voortdurende focus op de adm en beweging brengt de aandacht bij jezelf en in het moment. De houdingen worden aan elkaar verbonden door adem en beweging, zodat er een continu ‘flow’ontstaat. In deze les ligt de nadruk op fysieke inspanning; (innerlijke) kracht, concentratie en uithoudingsvermogen staan centraal. Het is een aanrader als je ‘uit je hoofd, en in je lijf’ wilt komen.

EASY FLOW YOGA

Easy Flow Yoga lijkt op Vinyasa Flow, maar dan met een zachtere en vrijere benadering van de houdingen. Er is ruimte vor de afwisseling van intensiteit van dynamische en statische houdingen. De belasting voor het lichaam is hierdoor minder. Wel is er aandacht voor ‘Flow’, maar dan met rust en verzachting in de continu beweging van de yogahoudingen. Er is meer ruimte voor de adem, voor rust en ontspanning. De les is zeer geschikt voor beginners of mensen die een les zoeken met zowel inspanning als ontspanning.

ACTIEF MET BOEKEN

14 Maart 2019

De nieuwe titel van ‘Geef een prentenboek cadeau 2019′ is bekend…’Kikker is Kikker’! Een prentenboek met een waardevol thema: je bent mooi zoals je bent!

Kikker is Kikker van Max Velthuijs verschijnt op 5 april 2019 in de boekwinkels. Voor een klein bedrag van slechts 2 euro zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Deze actie heeft als doel alle kinderen te laten opgroeien tussen de boeken. En laat dat nou precies aansluiten bij de missie van Marjet van De Wijhese Primera Boekhandel en Marloes van Kinderpraktijk Inmind.

In februari organiseerden zij samen al een geslaagde ‘Actief met boeken’ middag. Speciaal voor alle peuters, kleuters en hun ouders slaan Marjet en Marloes opnieuw de handen ineen!

Op zondag 7 april van 11 tot 12 uur opent De Wijhese Primera Boekhandel haar deuren voor een ‘Actief met Boeken’ ochtend, speciaal voor alle peuters, kleuters en ouders die spelenderwijs het boek Kikker is Kikker willen komen ervaren. Samen zorgen we dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken!

De toegang is gratis, maar wel even aanmelden van te voren hoor!

YOGA IN DE YURT

3 Maart 2019

HATHA & VINYASA FLOW YOGA IN DE YURT

Vanaf medio zomer 2019 zal Inmind zowel Hatha Yoga, Vinyasa Flow Yoga als Yin Yoga voor volwassenen gaan verzorgen!

Om de lessen straks te kunnen gaan geven, ben ik op zoek gegaan naar een locatie die meer ruimte biedt dan mijn eigen praktijk. Een grotere locatie…, maar wel een ruimte en locatie die de sfeer ademt die ik zo belangrijk vind tijdens mijn lessen….warm, knus, persoonlijk en ontspannen. Ik had hierbij eigenlijk maar één locatie echt op het oog en nu kan ik melden….Het is gelukt!!!

Twee weken geleden hoorde ik dat ik de lessen kan gaan verzorgen op de locatie waar mijn eigen Yoga en Mindfulness reis ooit begon…, namelijk in deze prachtige, warme en sfeervolle Yurt van Psychologenpraktijk Guusta Zuurbier aan de Damshoekweg 2 in Olst, op nog geen 2 kilometer/5 minuten afstand van mijn eigen praktijk in Wijhe! En daar ben ik echt suuuuper blij mee!!!

De Hatha Yoga en Vinyasa Flow Yoga lessen zullen op maandagavond gaan plaatsvinden in de Yurt, met eventueel de mogelijkheid tot uitbreiding naar andere ochtenden/middagen/avonden. Ook zullen de Yoga Nidra workshops voor volwassenen bij voldoende aanmeldingen op deze locatie gaan plaatsvinden. De Yin Yoga lessen zullen gegeven worden in mijn eigen praktijkruimte. Mocht je belangstelling of voorkeur hebben voor een les/yogastijl, avond/ochtend, tijd etc…laat het me dan alvast weten….bij voldoende aanmeldingen kunnen we meerdere lessen gaan inplannen op verschillende momenten van de dag. De eerste 8 belangstellenden hebben zich al gemeld. Naar aanleiding van het aantal belangstellenden zal er een definitief lesrooster tot stand komen. Blijf deze pagina volgen voor meer informatie o.a. met betrekking tot het definitieve lesrooster en de daadwerkelijke startdatum (net voor of net na de zomervakantie).

De komende maanden ga ik starten met verschillende opleidingen om mijn kennis nog verder te verdiepen op het gebied van yoga aan volwassenen en me verder te scholen in de verschillende yogastijlen om zodoende straks echt fijne en kwalitatief uitstekende lessen te kunnen gaan verzorgen. De opleidingen samen vormen de, door Yoga Alliance internationaal erkende, 200-uurs opleiding Flow, Alignment en Yin Yoga. Ook zal ik voor de zomervakantie de opleiding voor Baby en Dreumesyoga, Babymassage en Therapeutisch werken met baby en ouders afronden. Daarmee heeft Inmind straks een compleet aanbod voor 0 t/m 100 jaar en ouder.

Mijn dank gaat uit naar Guusta Zuurbier voor deze kans, het fijne overleg en het beschikbaar stellen van haar mooie Yurt! En dank aan mijn lieve buurvrouwen aan wie ik al een aantal maanden met veel enthousiasme en plezier proefsessies mocht geven en waardoor ik deze nieuwe stap vol vertrouwen en met enorm veel enthousiasme aan ga. En natuurlijk hoop ik jou straks te mogen verwelkomen tijdens één (of meer) van mijn lessen!!!  ❤

YOGALESSEN & WORKSHOPS IN MAART

START OPLEIDINGEN YOGA VOOR VOLWASSENEN

12 februari 2019

NIEUWS!!! Yes!!! Let’s do it! Na het afronden van de Baby-en Dreumesyoga opleiding in april, gaan we nog even door…. Want hoe gaaf is het om uiteindelijk een yoga-en coachingspraktijk te kunnen runnen voor elk wat wils, voor jong en oud, van baby tot 100 jaar en ouder??!! Nog 1 stap te gaan…een grote stap, maar wel een hele gave! De stap tot een allround en internationaal erkende yogadocent… “Deze 200-hr ‘Flow, Alignment & Yin Yoga’ opleiding is erkend door Yoga Alliance. Deze yogaopleiding is uniek en veelzijdig qua samenstelling, omdat het zich niet richt op maar één yogastijl, waardoor je allround als yogadocent opgeleid wordt. Na het volgen van de volledige opleiding kun je yogalessen verzorgen op het gebied van Yin Yoga, Vinyasa Flow Yoga, Hatha Yoga en ken je de basisprincipes uit Critical Alignment Yoga. Ook kun je je dan registreren bij Yoga Alliance als internationaal erkend yogadocent”. Vandaag is, na vele verzoeken en lang twijfelen of het wel het juiste moment is, …we hebben immers al zoveel gedaan de laatste jaren…., de knoop doorgehakt…want dat laatste stapje tot een allround praktijk is toch wel heel gaaf en super leerzaam! In mei gaan we van start in Arnhem en Zwolle….4 modules, verschillende yogastijlen, 200 lesuren, meerdere examens te gaan! Maar wat hebben we er zin in! Straks dus yoga voor jong en oud en voor elk wat wils bij (Kinderpraktijk) Inmind!

ACTIEVE VOORLEESMIDDAG

5 Februari 2019

Wat een feest afgelopen zondagmiddag bij De Wijhese Primera Boekhandel! Als afsluiting van de Nationale Voorleesdagen verzorgden Marjet Schippers en Marloes van Munster van Kinderpraktijk Inmind een Actieve Voorleesmiddag rondom het boek “Panda wil een vriendje”. Met twee keer een volle winkel en heel veel enthousiaste kinderen, papa’s, mama’s, opa’s en oma’s kunnen we stellen dat het een ontzettend geslaagde en gezellige middag was! We willen iedereen heel hartelijk bedanken voor de grote opkomst en hopen jullie in april opnieuw te mogen verwelkomen bij een nieuwe Actieve Voorleesochtend…dan met het boek “Kikker is Kikker”!!! Blijf ons via Facebook volgen voor meer informatie!

KINDERPRAKTIJK INMIND BIJ BSO RC KIDS IN DEVENTER

Kinderpraktijk Inmind mocht in januari en februari zes weken lang Kinderyoga en Wobbelyoga geven op BSO RC KIDS in Deventer aan 11 enthousiaste kinderen. Het was elke week een feestje!

 

YOGA NIDRA BIJSCHOLING

Vandaag een heerlijke bijscholing gehad in Yoga Nidra! Wauw wat een enorm intense en diepe ontspanning! Het was een dag van meer kennis en ervaring opdoen, maar vooral ook van ontvangen! En wat is dat heeeerlijk! Echt een cadeautje! Het is niet te beschrijven wat Yoga Nidra doet, hoe diep de ontspanning is. Yoga Nidra brengt een ongelooflijke kalmte, rust en duidelijkheid. Yoga Nidra is één van de aller diepste meditaties, waarin bewustzijn door de vele niveaus van het mentale proces wordt geleid naar een staat van opperste stilte en inzicht. Yoga Nidra betekent Yogische Slaap. Het is een staat van bewuste Diepe Slaap. In Meditatie blijf je in de Waakstaat van bewustzijn en focus je liefdevol de mind terwijl je toestaat dat gedachtenpatronen, emoties, senstaties en beelden opkomen en weer weggaan. Echter, in Yoga Nidra verlaat je de Waakstaat, ga je door de Droomstaat heen om naar naar de Diepe Slaapstaat te gaan, terwijl je wakker blijft. Yoga Nidra is enerzijds een manier om diepe ontspanning te ervaren, maar de bijzondere werking ervan gaat veel verder. Het geeft de mogelijkheid om het onderbewuste aan te boren en daarmee positieve veranderingen teweeg te brengen in de persoonlijkheid, fysieke gesteldheid of manier van leven. Het bevordert ontspanning, creativiteit, een diep gevoel van verbinding en een manier om volledig te gronden in het hier en nu. Yoga Nidra zorgt voor een systematische ontspanning in alle lagen van het zijn: fysiek, mentaal en emotioneel. In tegenstelling tot bij andere vormen van yoga, doe je bij yoga nidra geen zittende en/of staande houdingen. Je ligt zo stil mogelijk op je mat in savassana, de eindhouding van (bijna) elke yogales, geheel comfortabel, eventueel met een heerlijke warme deken over je heen.

WAAROM YOGA NIDRA?

♡ Brengt rust in het hoofd! ♡ Spanning op een diep niveau bewust leren ontspannen ♡ Integrale ontspanning: fysiek, mentaal en emotioneel ♡ Herstelt energie balans ♡ Vergroot concentratie, focus en helderheid ♡ Ondersteunend bij inslaap-problemen ♡ Fysieke verandering in de neuro-hormonale reacties op stress ♡ Diep niveau van innerlijke rust ♡ ‘Herprogrammeren’ met behulp van visualisaties of ‘sankalpa’ Binnenkort Yoga Nidra sessies bij Kinderpraktijk Inmind voor kinderen, tieners en volwassenen!

 

Actieve Voorleesmiddag De Wijhese Primera Boekhandel samen met activiteit van Kinderpraktijk Inmind

Marloes van Kinderpraktijk Inmind en Marjet Schippers van De Wijhese Primera Boekwinkel verzorgen de middag. Gezinskaart is nu te koop voor € 1,- bij Kinderpraktijk Inmind en De Wijhese Primera


Geen automatische alt-tekst beschikbaar.DE WEEK VAN DE OPVOEDING
1 t/m 8 oktober

Aankomende week vindt De week van Opvoeding plaats!

De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor. Ouders, medeopvoeders en professionals ontmoeten elkaar en wisselen gedachten uit. Het gaat om het bewust worden en uitspreken van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap die veel ouders hebben. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? In heel Nederland kun je tijdens de week workshops, webinars, lezingen of andere activiteiten bezoeken.

Het thema van dit jaar: Opvoeden is samenspel. Opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenwerking tussen onder meer ouders, kinderopvang, scholen, sportverenigingen en gemeente.

Kinderpraktijk Inmind organiseert in de week van de opvoeding leuke workshops voor kinderen en voor Ouders en Kinderen samen.

Voor diegenen die het leuk vinden om eens een kijkje te komen nemen in de praktijkruimte is er op zaterdag 6 oktober een Open Huis tussen 15 en 17 uur.

Naast de reguliere kinderyogalessen zullen deze week de volgende workshops worden aangeboden:

Donderdag 4 oktober van 16-17 uur
WOBBELYOGA-WORKSHOP v.a. 3,5 jaar
Kosten deelname 10 euro

Vrijdag 5 oktober van 10.00-11.00 uur
OUDER & PEUTER MASSAGE-WORKSHOP
Kosten deelname 12,50 euro per duo

Vrijdag 5 oktober van 18.00-19.30 uur
OUDER & KIND MASSAGE-WORKSHOP
Kosten deelname 20 euro per duo

Zaterdag 6 oktober van 15.00-17.00 uur
OPEN HUIS!
Wel even aanmelden hoor!

Op zondagmorgen 7 oktober staat er ook een Mindful Morning voor Ouder en Kind op het programma. Dit is onderdeel van een reeks van 5 ochtenden. Er is nog plek om aan te aan te sluiten.

Voor vragen en/of aanmeldingen voor workshops of de Open Dag kunt u mailen naar info@kinderpraktijkinmind.nl of bellen naar 06-17724019.


26-09-2018

♡HOLISTISCHE BABY-EN DREUMESYOGA  ♡  BABYMASSAGE  ♡  THERAPEUTISCH WERKEN MET BABY EN OUDER

Vandaag heb ik te horen gekregen dat ik in maart 2019 kan starten met de opleiding Docent Holistische Baby- en Dreumesyoga.
Deze opleiding omvat de onderdelen Baby-en Dreumes Yoga, Babymassage en Therapeutisch werken met baby en ouder. Het is een nieuwe opleiding binnen Arterre, het opleidingsinstituut waar ik tot nu toe bijna alle opleidingen gevolgd heb.

Arterre:
“Bij Baby-en Dreumesyoga, Babymassage gaan we uit van het ‘helend spelen en ontspannen’ met jonge kinderen vanaf drie maanden tot ongeveer 2 jaar. Baby’s leren door aangeraakt te worden. Wanneer een baby in de baarmoeder van de moeder verblijft, ervaart hij een constante beleving van massage door de liefdevolle bewegingen van de moeder. Wanneer een baby geboren wordt heeft het aanraking nodig om tot ontwikkeling en groei te kunnen komen. Ouders kunnen de kracht van positieve aanrakingen gebruiken om hun baby te troosten, met hem te communiceren en om de hechting te stimuleren. Baby-yoga en baby-massage zijn prachtige manieren om de baby tegemoet te komen in deze basisbehoeften. En bovenal geeft het baby’s en ouders ruimte om plezier en ontspanning te beleven met elkaar!

Massagetechnieken en yogatechnieken voor baby en ouder worden gecombineerd met spelletjes, liedjes en versjes. Door opbouwende massageoefeningen te combineren met bewegingsreeksen, waarbij prikkels en ontspanning voldoende afgewisseld worden, raken baby’s en jonge kinderen op speelse wijze gewend aan positieve aanrakingen en stimulerende bewegingen”.

Dus vanaf half 2019 weer een mooi nieuw aanbod erbij bij Kinderpraktijk Inmind!

Foto en tekst: Arterre

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.


NIEUW AANBOD!

WEKELIJKSE OUDER & PEUTER YOGA
Woensdag-en vrijdagochtend

Is jouw peuter ook zo gek op verhaaltjes?

Vanaf september 2018 start Kinderpraktijk Inmind met wekelijkse Ouder & Peuteryogalessen (2,5 tot 4 jaar) waarin verhalen uit de mooiste prentenboeken daadwerkelijk tot leven komen en jullie heerlijk kunnen genieten van een klein uurtje volledige aandacht voor elkaar!

Tot aan de herfstvakantie staan de volgende momenten gepland:
-Woensdagmorgen 12 september 9.30-10.15 uur
-Vrijdagmorgen 21 september 9.30-10.15 uur
-Woensdagmorgen 26 september 9.30-10.15 uur
-Vrijdagmorgen 5 oktober 9.30-10.15 uur
-Woensdagmorgen 10 oktober 9.30-10.15 uur
-Vrijdagmorgen 19 oktober 9.30-10.15 uur

De lessen duren 45 minuten.

De eerste aanmeldingen zijn al binnen! Ik hoop jou en jouw peuter ook van harte te mogen verwelkomen tijdens 1 of meerdere lessen bij Kinderpraktijk Inmind!

Meer informatie vindt u op de Facebookpagina van Kinderpraktijk Inmind onder het kopje ‘Evenementen’!

https://www.facebook.com/events/2151646415083216/


26 juli 2018

VAKANTIETIJD….

Tijd om te ontspannen, voor rust en ruimte, vertragen, loslaten, dromen en bezinnen…..

Een heerlijke tijd, niets hoeft, alles mag.
Vooral genieten van het NU!

Vakantie geeft rust en ruimte. En daar waar ruimte ontstaat, komt er vaak ook weer plaats voor nieuwe dingen, nieuwe ideeën, nieuwe dromen….

En dus gaan wij er ook even tussenuit…
Even heerlijk genieten van de tijd voor elkaar, genieten van rust en ruimte, mooie herinneringen maken, om daarna weer vol energie en boordevol nieuwe inspiratie te beginnen aan een fantastisch nieuw Inmind-seizoen!

Kinderpraktijk Inmind is gesloten tot en met 19 augustus.
Telefonisch zijn we in deze periode niet bereikbaar, mailen mag altijd!
Echter kan het wezen dat u wat langer moet wachten op antwoord dan u van ons gewend bent!

Kinderpraktijk Inmind wenst iedereen een hele zonnige 🌞 en ontspannen zomervakantie toe!

🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊🌊

De website www.kinderpraktijkinmind.nl
wordt komende weken weer helemaal bijgewerkt en aangevuld met nieuwe informatie, nieuw aanbod, het nieuwe rooster voor 2018-2019, actuele tarieven voor na de zomervakantie en de nieuwste feiten en weetjes!


HOERA!!!

Op 16 juni de opleiding tot Helend/Holistisch Kindcoach, met 2 specialisaties op het gebied van Mindful en Lichaamsgericht werken, afgerond! Met super mooie feedback op de verslagen, het helend verhaal en de presentatie.
Dankbaar voor deze liefdevolle, fijne en inspirerende tijd, de mooie ontmoetingen, een topdocent en super collega kindercoaches.
Weer enorm gegroeid in mijn persoonlijke ontwikkeling en als coach. Nu genieten van het mooie complete lijstje aan certificaten en daarmee een compleet aanbod voor kinderen, ouders en instanties binnen mijn praktijk!


COMBAT TIENERYOGA OP SPORTDAG WIJHE

Op donderdag 14 juni 2018 van 9-14 uur wordt de SPORTDAG voor alle groep 7 en 8 leerlingen van de basisscholen uit Wijhe en Boerhaar gehouden.

Kinderpraktijk Inmind is gevraagd om hier een mooie bijdrage aan te leveren middels het verzorgen van meerdere workshop-rondes COMBAT TIENERYOGA ?! Te gek! Daar hebben we zin in!


COMBAT TIENERYOGA 10 t/m 14 jaar

Kinderpraktijk Inmind start vanaf dinsdag 22 mei weer met een nieuw blok Combat Tieneryoga, een 7-weekse training voor weerbaarheid en zelfvertrouwen!

Binnen deze training worden technieken uit de martial arts (vechtsport) en yoga met elkaar verbonden.
Combat Tieneryoga maakt je fysiek, emotioneel en mentaal sterker. Het stimuleert je om je grenzen te verleggen en weerbaarder te worden. Naast flexibiliteit, balans en kracht wordt er tijdens Combat Tieneryoga gewerkt aan concentratie, uithoudingsvermogen en zelfbeheersing zonder dat er sprake is van vechten met fysiek contact.

Yoga en Martial Arts lijken op het eerste gezicht twee uitersten die niet te combineren zijn. Echter vechtsporters kunnen zich afleidende emoties niet veroorloven in de ring. Ze moeten kalm en geconcentreerd blijven. Dit alles heeft te maken met doorzetten, uithouden, kalm en bedachtzaam zijn. Yogi’s staan bekend om hun enorme kracht in het lichaam en in de geest om zo het evenwicht in de uitdagende houdingen te bereiken en behouden. Yoga is verbinden. Bij Combat Tieneryoga worden de technieken van beiden met elkaar verbonden.

Een Combat Tieneryogales omvat de onderdelen reflectie, opwarmen, affirmatie, combatspelletjes, combatyoga flowserie op muziek, een eindontspanning en een verwerkingsopdracht.

De lessen worden gegeven aan de hand van thema’s, zoals bijvoorbeeld zelfbeheersing, evenwichtigheid, strijdvaardigheid, kracht, uithoudingsvermogen en heldhaftigheid.

Combat Tieneryoga is uitermate geschikt voor iedereen die uitgedaagd willen worden. Naast dat je er meer zelfvertrouwen van krijgt en weerbaarder wordt, is het ook nog superleuk om te doen.

Combat Tieneryoga wordt aangeboden als een 7-weekse training gericht op het vergroten van fysieke, emotionele en mentale weerbaarheid en zelfvertrouwen.

De training zal plaatsvinden vanaf januari 2018 op dinsdagavond:
-22 en 29 mei
-5, 12, 19, 26 juni
-3 juli 2018

Tijdstip van 18.30-19.30 uur

Voor wie?
Tieners tussen de 10 en 14 jaar

Waar?
Kinderpraktijk Inmind, De Geere 5 in Wijhe

Prijs?
€ 87,50 voor de hele training van 7 lessen.

Voor meer informatie of aanmeldingen kunt u een bericht sturen naar info@kinderpraktijkinmind.nl


Met ingang van 26 april 2018 ben ik aangesloten bij de beroepsorganisatie Adiona.
Dit omdat ik mezelf, mijn praktijk en mijn vak serieus neem. Door aan te sluiten bij Adiona kan ik mij verbinden en professioneel samenwerken met andere kindercoaches en kinderyogadocenten.

Stichting Adiona is de beroepsorganisatie voor professionals binnen de vakgebieden kindercoaching en kinderyoga die vanuit verbinding, interactie en vertrouwen werkzaam zijn met en voor kinderen. Zij doen dit vanuit een eigen praktijk of binnen een bedrijf, instelling of organisatie.

Met ingang van 26 april 2018 ben ik aangesloten bij de beroepsorganisatie Adiona.
Dit omdat ik mezelf, mijn praktijk en mijn vak serieus neem. Door aan te sluiten bij Adiona kan ik mij verbinden en professioneel samenwerken met andere kindercoaches en kinderyogadocenten.

Stichting Adiona is de beroepsorganisatie voor professionals binnen de vakgebieden kindercoaching en kinderyoga die vanuit verbinding, interactie en vertrouwen werkzaam zijn met en voor kinderen. Zij doen dit vanuit een eigen praktijk of binnen een bedrijf, instelling of organisatie.

Als beroepsorganisatie maakt Stichting Adiona zich sterk voor bevlogen, gepassioneerde, professionele kindercoaches en kinderyogadocenten. Door jaarlijks een inspiratiedag te organiseren voor de leden, evenals initiatieven in de regio’s te ondersteunen en de individuele leden met raad en daad bij te staan, kan Stichting Adiona dit mogelijk maken en verder ontwikkelen.

Kindercoaching valt onder ‘zorg’ en dus onder de wet WKKGZ, wat staat voor Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillenzorg. Vanaf dit jaar is Adiona aangesloten bij stichting Zorggeschil, een erkende geschillencommissie. Stichting Quasir is onze klachtenbemiddelaar met een onafhankelijke klachtenfunctionaris. Ik voldoe als Adiona lid aan deze wet.

Daarnaast is Kinderpraktijk Inmind druk bezig om aan alle voorwaarden te voldoen die de nieuwe Wet AVG, welke in werking treedt op 25 mei aanstaande, stelt aan ZZP-ers. Dankzij de hulp van Adiona zijn we hierin al een heel eind op weg. U vindt de Privacyverklaring van Kinderpraktijk Inmind op onze website.

Ook ben ik nu verzekerd voor beroeps-en bedrijfsaansprakelijkheid bij Stichting Adiona (voorheen elders).

Meer lezen over Adiona: www.adiona.nl

 

DATA BUITENYOGA IN HERXEN

Ook dit jaar zal Kinderpraktijk Inmind, in samenwerking met de Herxer Marke, heerlijke ontspannen buitenyogalessen verzorgen temidden van een prachtig stukje natuur. De buitenyogalessen zijn zowel voor kinderen als ook voor Ouder & Kind.

De volgende data staan al gepland:
? 12 mei 9.30 uur: Kinderyoga vanaf 3 jaar
? 14 juli 9.30 uur: (groot-)Ouder & Kind Yoga
? 21 juli 9.30 uur: Kinderyoga vanaf 3 jaar
? 25 aug. 9.30 uur: (groot-)Ouder & Kind Yoga

Bij slecht weer zal er naar binnen worden uitgeweken. Hetzij naar de praktijk van Kinderpraktijk Inmind of naar de grote zaal van De Herxer Marke.

Je hoeft niet uit Herxen te komen om mee te kunnen doen! Iedereen is welkom! Wel even aanmelden van te voren via info@kinderpraktijkinmind.nl

foto van Kinderpraktijk Inmind.

Meer weergeven

 

NIEUW AANBOD!

5 MINDFUL MORNINGS VOOR OUDER & KIND

Steeds meer volwassenen en kinderen hebben te maken met stress of stressgevoelens. In onze samenleving moeten we steeds meer, wordt er steeds meer van ons verwacht, raakt onze aandacht steeds meer versnipperd en kijken we soms meer naar een scherm dan dat we daadwerkelijk contact leggen. Hierdoor leven we alles behalve in het hier en nu. Net als volwassenen kunnen kinderen ook moeite hebben met alle druk en prikkels die ze van buitenaf opgelegd krijgen.

Ook zijn er steeds meer kinderen die het moeilijk vinden om zich goed te kunnen concentreren en dagen in een volle klas te zitten of er is sprake van echtscheiding, onzekerheid, pesten, rouwverwerking.

Soms raken kinderen daardoor uit balans; ze trekken zich terug of raken overprikkeld wat kan zorgen voor frustraties, emoties, angsten, piekergedachten, concentratieproblemen of psychosomatische klachten als buikpijn, hoofdpijn en slaapproblemen.

En hoe reageren we als ouders hierop nadat we zelf ook een drukke werkdag hebben gehad? Denkt je wel eens…dat had ook anders gekund?
Zou je meer willen opvoeden op een manier waarbij je op een bewuste, oplettende manier kijkt naar je eigen manier van opvoeden en kijkt naar je kind?

Mindfulness is dè techniek om met aandacht te leren leven. Mindfulness oefeningen zijn gericht op aandacht voor het hier en nu. Je leert bewust te worden van de zintuigen, de adem en het lichaam. Maar ook raken we thema’s als liefdevolle vriendelijkheid, respectvol met jezelf en anderen omgaan, bewustwording van reactiepatronen als dingen niet gaan zoals je wilt. Door aandacht te geven aan dat wat is, ook als het niet fijn of leuk is, leren we hoe met lastige dingen in het leven om te gaan en dat we niet automatisch hoeven te reageren. Bewust maken van de connectie tussen gedachten, gevoelens en lichaamssensaties is waar het om gaat.

Mindfulness vraagt van een kind een vaardigheid die het stapsgewijs zal leren en thuis herhalen, wil het beklijven. Samen met je kind Mindfulness doen werkt dan ook super positief. Kinderen krijgen mooie ankers aangereikt die helpend kunnen zijn voor de rest van hun leven. Als ouder kun je na de sessies je kind hierin blijven ondersteunen. Daarnaast is het belangrijk dat ouders zichzelf ook op dit vlak ontwikkelen. Opvoeden kan bij tijden erg stressvol zijn. Ouderlijke stress beïnvloedt het ouderschap op een negatieve manier. Door samen bewustwording te creëeren, werkt het 2 kanten op.

Kinderpraktijk Inmind komt met een nieuw aanbod waar in 5 sessies van 1,5 uur op laagdrempelige, speelse wijze en met thema’s aansluitend bij de leeftijd van je kind kan worden kennisgemaakt met Mindfulness.
Vijf mindful ochtenden vol ontspanning en bewustwording en met hartvolle aandacht voor jezelf en voor elkaar!

Voor wie?
Ouders en kinderen in de leeftijd van 4 t/m 8 jaar

Waar?
Kinderpraktijk Inmind, De Geere 5 in Wijhe

Wannneer?
Zondag 29 april van 10.00-11.30 uur
Zondag 27 mei van 10.00-11.30 uur
Zondag 10 juni van 10.00-11.30 uur
Zondag 24 juni van 9.30-11.00 uur
Zondag 8 juli van 9.30-11.00 uur

Investering?
20 euro per duo per sessie

Wanneer je jullie opgeeft voor alle 5 sessies betaal je ipv 100 euro slechts 87,50 euro.

Aanmelden kan door jullie naam, adresgegevens en leeftijd te mailen naar info@kinderpraktijkinmind.nl


LESDATA LENTE-REEKS PEUTER,-KLEUTER,-KINDERYOGA

Nog eventjes en dan zal de natuur weer uit zijn winterslaap gehaald worden. De bomen en planten zullen weer gaan groeien en bloeien en jonge dieren zullen worden geboren. Heerlijk om naar uit te kijken. Na de voorjaarsvakantie gaan dan ook de nieuwe lessenreeksen van start welke in het teken zullen staan van de lente.

Hieronder de lesdata van de peuter-, kleuter- en kinderyogalessen op maandag en woensdag:

Kinderyoga 4 tm 7 jaar op maandag 5-12-19-26 maart en 9-16-23 april van 16.00-17.00 uur Op 2e paasdag (2 april) is er geen reguliere les, wel staat er een paasyoga-workshop op het programma waarvoor opgegeven kan worden.    

Peuteryoga 2 en 3 jaar op woensdag 7-14-21-28 maart en 4-11-18 en 25 april van 10.00-11.00 

Kinderyoga 4 tm 7 jaar op woensdag 7-14-21-28 maart en 4-11-18-25 april van 16.00-17.00

Kinderyoga 8 tm 11 jaar op woensdag 7-14-21-28 maart en 4-11-18-25 april van 18.00-19.00

Alle kinderen die de afgelopen reeksen meegedaan hebben, zullen ook deze reeks weer gezellig meedoen! Daar ben ik super blij mee! Fijn dat de kinderen zo genieten van de lessen! Wil jij ook graag aansluiten, dat kan! Stuur me even een berichtje via info@kinderpraktijkinmind.nl

Ouder & Kind Yoga-workshops

Op zaterdag 10 maart en zondag 25 maart staan er  weer leuke Ouder & Kind Yoga-workshops op het programma.

Op zaterdag 10 maart om 9.30 uur staat de workshop in het teken van het boek WE HEBBEN ER EEN GEITJE BIJ. De workshop is voor peuters en kleuters (2,5 t/m 5 jaar) en ouder/grootouder.

Op zondag 25 maart om 10.30 uur gaan we LENTEKRIEBELS ervaren tijdens de (groot-)Ouder en Kindworkshop ( 5 t/m 9 jaar).

Opgeven kan door een berichtje te sturen naar info@kinderpraktijkinmind.nl

Combatyoga en nieuwe training voor (Hoog)sensitieve kinderen “Je lichaam als kompas”

De eerste Combatyoga-training loopt ten einde. Volgende week is alweer de laatste les. Binnenkort volgen de data voor een nieuwe training. Houd tevens de website en Facebookpagina van Kinderpraktijk Inmind in de gaten voor een nieuwe training die binnenkort van start gaat, speciaal voor (hoog)gevoelige kinderen die minder in hun hoofd en meer in hun lijf willen komen.

Tot zover!

Warme groet,

Marloes


foto van Kinderpraktijk Inmind.

Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2018. Het prentenboek zal centraal staan tijdens De Nationale Voorleesdagen van 24 januari t/m 3 februari.

Gedurende deze 1,5 week organiseert Kinderpraktijk Inmind rondom het Prentenboek van het jaar verschillende leuke en speelse workshops in de praktijk, waaronder een (Groot-) Ouder & Kind workshop 2,5 t/m 5 jaar en een Wobbelyoga-workshop 4 t/m 7 jaar.

Ben jij werkzaam op een school, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal en lijkt het jou leuk om samen met jouw peuters of kleuters een fantastisch avontuur te beleven geheel in het thema van het prentenboek Stttt! De tijger slaapt….?

Kinderpraktijk Inmind kan VANAF NU! geboekt worden voor een leuke en speelse Peuter-en Kleuteryoga workshop, tijdens de Nationale Voorleesdagen, geheel in het thema van het prentenboek van het jaar!


NIEUW IN WIJHE!

PEUTERYOGA

Vanaf februari 2018 komt Kinderpraktijk Inmind met een nieuw aanbod speciaal voor peuters; Peuteryoga!

Peuteryoga is voor kinderen in de leeftijd van 2 en 3 jaar.
De lessen zullen wekelijks gegeven gaan worden op de woensdagochtend van 10 tot 11 uur, waarbij er in het laatste kwartier ruimte is voor een creatieve activiteit of gezamenlijk wat drinken.

Benieuwd of Peuteryoga misschien iets is voor jouw peuter?
Kom het SAMEN met jouw peuter ervaren tijdens de gratis proefles op woensdag 31 januari 2018 om 10 uur!

De vervolglessen zullen zonder ouders plaatsvinden.
 
Meer informatie is te vinden in het evenementen-overzicht en op Facebookpagina Kinderpraktijk Inmind onder het kopje ‘Evenementen’.

NIEUW AANBOD VOOR TIENERS VANAF JANUARI 2018

COMBAT TIENERYOGA voor weerbaarheid & zelfvertrouwen

Kinderpraktijk Inmind komt vanaf januari 2018 met een nieuw aanbod speciaal voor tieners: COMBAT TIENERYOGA!

Combat Tieneryoga is een vorm waarbij technieken uit de martial arts (vechtsport) en yoga met elkaar worden verbonden.
Combat Tieneryoga maakt je fysiek, emotioneel en mentaal sterker. Het stimuleert je om je grenzen te verleggen en weerbaarder te worden. Naast flexibiliteit, balans en kracht wordt er bij combatyoga gewerkt aan concentratie, uithoudingsvermogen en zelfbeheersing zonder dat er sprake is van vechten met fysiek contact.

Yoga en Martial Arts lijken op het eerste gezicht twee uitersten die niet te combineren zijn. Echter vechtsporters kunnen zich afleidende emoties niet veroorloven in de ring. Ze moeten kalm en geconcentreerd blijven. Dit alles heeft te maken met doorzetten, uithouden, kalm en bedachtzaam zijn. Yogi’s staan bekend om hun enorme kracht in het lichaam en in de geest om zo het evenwicht in de uitdagende houdingen te bereiken en behouden. Yoga is verbinden. Bij  Combat Tieneryoga worden de technieken van beiden met elkaar verbonden.

Een Combat Tieneryogales omvat de onderdelen reflectie, opwarmen, affirmatie, combatspelletjes, combatyoga-flowserie, ontspanning en eventueel een verwerkingsopdracht.

De lessen worden gegeven aan de hand van thema’s, zoals bijvoorbeeld zelfbeheersing, evenwichtigheid, strijdvaardigheid, kracht, uithoudingsvermogen en heldhaftigheid.

Combat Tieneryoga is uitermate geschikt voor iedereen die uitgedaagd willen worden. Naast dat je er zelfvertrouwen van krijgt en weerbaarder wordt, is het ook nog superleuk om te doen.

Combat Tieneryoga wordt aangeboden als een 7-weekse  training gericht op het vergroten van fysieke, emotionele en mentale weerbaarheid en zelfvertrouwen.

De training zal plaatsvinden vanaf januari 2018 op maandagavond:
-8 januari
-15 januari
-22 januari
-29 januari
-5 februari
-12 februari
-19 februari
Tijdstip van 18.00-19.00 uur

Voor wie?
Tieners tussen de 10 en 16 jaar

Waar?

Kinderpraktijk Inmind, De Geere 5 in Wijhe

Prijs?
€ 87,50 voor de hele training van 7 lessen.

Voor meer informatie of aanmeldingen kunt u een bericht sturen naar info@kinderpraktijkinmind.nl


8 December 2017

LESROOSTER 2018

Het nieuwe lesrooster voor 2018 is bekend

MAANDAG
16-17 UUR KINDERYOGA 4-7JR ( NIEUW vanaf 8 januari!)
18-19 UUR COMBAT TIENERYOGA 10-16 JR (NIEUW vanaf 8 januari!)

WOENSDAG
10-11 UUR PEUTERYOGA 2-3 JR (NIEUW vanaf 31 januari!)
16-17 UUR KINDERYOGA 4 -7 JR
18-19 UUR KINDERYOGA 7-10 JR

Aanmelden kan vanaf NU!!!

De Ouder & Peuter, Ouder & Kind en Wobbelyoga Workshops zullen ook in 2018 terugkeren als ‘open’ workshops waar iedereen zich per keer voor kan inschrijven.


De lessen gaan weer van start!

Vanaf maandag 4 september gaat Kinderpraktijk Inmind weer van start met het geven van lessen en/of trainingen op locatie.

Op woensdag 6 september starten ook de lessen in eigen praktijk weer!

Lesdata van de komende lessenreeks Kleuteryoga en Kinderyoga:

Woensdag 6, 13, 20, 27 september en 4,11 en 18 oktober

Lestijd Kleuteryoga: 16.00-17.00 uur

Lestijd Kinderyoga: 18.00-19.00 uur


Het nieuws van woensdag 30 augustus 2017

De zomervakantie is voorbij! Helaas…want wat is het toch altijd heerlijk om even niets te hoeven en alleen maar te genieten van heerlijk weer, volledige aandacht voor mijn mooie gezin, een nieuw te ontdekken omgeving, lekker eten…rust…een compleet gevoel van geluk, vrijheid en liefde…een gevoel wat ik het liefst elke seconde zou willen vasthouden. Na zo’n heerlijke vakantie voelt het toch altijd een beetje als een soort afscheid, los moeten laten, heimwee….

Toch merk ik dat het me steeds beter lukt om er anders naar te kijken…door de mooie herinneringen te koesteren en letterlijk een plek te geven in mijn huis en in mijn hart, maar vooral ook door meer van dag tot dag te leven en bewuster te zijn van de andere mooie momenten die er ook zoveel zijn, misschien anders, maar ook zo mooi, zo anders mooi. Door meer bij de dag te leven, voelt het afscheid van zo’n fijne tijd, toch minder ‘zwaar’ als dat het voorheen wel eens voelde. Even schakelen…tuurlijk! Maar het is oké en ben vooral dankbaar voor de mooie momenten die er waren, maar ook weer mogen komen….en er vooral ook zijn…nu!

Zo ook het bezig mogen zijn met de voorbereidingen van weer een nieuw yogaseizoen van Kinderpraktijk Inmind, na een fantastisch eerste jaar te hebben gehad! Een jaar waarin ik zoveel ouders en kinderen heb mogen leren kennen, de praktijk mocht zien groeien (en ook nog eens boven verwachting snel), mooie lessen mocht geven, kinderen mocht zien stralen, kwaliteiten bij mezelf mocht ontdekken, maar ook dingen tegenkwam die (nog) lastig waren, maar waarin ik mocht leren en groeien…

Nu staan we alweer aan de start van een nieuw yogaseizoen met een hoofd vol borrelende ideeën voor inspirerende lessen en trainingen…ik kan niet wachten om deze in praktijk te kunnen brengen!!!

En wat staan er al veel mooie activiteiten op de agenda:

Zo gaan we maandag 4 september naar het Centrum voor Jeugd en Gezin in Heerde voor het verzorgen van een 6-weekse training “Mindfulkids, Heartfulkids” aan Jonge Mantelzorgers uit Heerde, Epe en Hattem.

Op woensdag 6 september gaan de kleuter-en kinderyogalessen weer van start in de eigen praktijkruimte. Leuk om bijna alle kinderen van afgelopen seizoen weer terug te zien. Dat betekent ook een mooi aantal kinderen per groep en we mogen zelfs nog 4 nieuwe kinderen verwelkomen voor een proefles. Hoe fijn is dat!

Op 9 september staan er 2 Wobbelyoga-Specials op de agenda voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Om 9.30 uur en 11.30 uur.

Vanaf half september gaan de BSO-workshops in Epe en Vaassen van start. Kinderpraktijk Inmind zal hier in de periode tot eind april 2018 in totaal 32 BSO-Kinderyogaworkshops verzorgen.

Op 16 september staan er 2 Ouder & Kind Yoga-workshops gepland.

En ook op de langere termijn staan er alweer super leuke activiteiten op de agenda, zie ook op Facebookpagina Kinderpraktijk Inmind onder het kopje ‘Evenementen’.

Al met al dus weer heel veel moois om naar uit te kijken!!!

Liefs Marloes

Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensenAfbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensen, lachende mensen