Kleuteryoga

Kleuteryoga

Kleuters zijn druk met het ontdekken van hun plekje in de wereld. Op school en daar buiten komt er veel op hen af. Kleuteryoga helpt je kind bij het om gaan met deze vele prikkels en spanningen en ze af te wisselen met rust en ontspanning. Zo blijft je kleuter in balans. Maar kleuteryoga is vooral heel erg leuk om te doen!

Met kleuteryoga ondersteun je de ontspanning, lichamelijke bewustwording en emotionele ontwikkeling van je kind. Je helpt hem of haar spelenderwijs ontdekken wie hij of zij is. Ook leren kleuters tijdens de lessen op een speelse manier om samen te werken met andere kinderen. Naast het plezier dat je kleuter aan yoga beleeft, wordt het als het ware begeleid op ontdekkingstocht om zijn plek op deze wereld te ervaren en kan hierdoor zijn zelfbewustzijn en zelfvertrouwen vergroten. De yogahoudingen worden binnen een thema en op een speelse manier aangeboden.

In de lessen wordt gewerkt met liedjes, verhaaltjes, dans en muziek, yogahoudingen, groepsspelletjes, droomreizen, onderlinge massageoefeningen (over de kleding heen) en adem-, zintuig- en ontspanningsoefeningen. Aan het einde van de les drinken we samen wat en knutselen of tekenen we over wat we in de les beleefd hebben.

Kleuters hebben veel baat bij herhaling. Het geeft een veilig gevoel als ze weten wat er komen gaat. Regelmaat en herhaling worden daarom dus veel toegepast.

Een les duurt 60 minuten.

Kleuteryoga wordt gegeven in groepjes van maximaal 6 kinderen. Zo is er voor alle kinderen voldoende persoonlijke aandacht!

De lessen worden aangeboden in lessenreeksen tussen de schoolvakanties in. Tijdens de schoolvakanties zullen geen lessen plaatsvinden, tenzij anders overeengekomen.