Kinderyoga

Kinderyoga

Kinderen van deze tijd groeien op in een hectische en prestatiegerichte maatschappij. Er wordt veel van hen verwacht. Soms raken kinderen daardoor uit balans; ze trekken zich terug of raken overprikkeld wat kan zorgen voor frustraties, emoties, angsten, concentratieproblemen of psychosomatische klachten als buikpijn, slaapproblemen en hoofdpijn. Een uurtje kinderyoga kan net dat rustpuntje in de week zijn die kinderen nodig hebben om zichzelf te kunnen zijn in deze hectische en prestatiegerichte maatschappij.

Kinderyoga is ten eerste super leuk en heel gezond. Het stimuleert fantasie en creativiteit. Kinderyoga is een combinatie van sport en spel. Er is sprake van samenwerking in plaats van competitie. Je hoeft dus niet te presteren. Kinderyoga vergroot je zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Het brengt lichamelijke inspanning en ontspanning samen. Je concentratie-en aandachtvermogen en flexibiliteit wordt bevordert. Plezier staat tijdens de lessen voorop. En het allerbelangrijkste: je kunt lekker jezelf zijn!

Elke les heeft een ander thema welke aansluit bij de belevingswereld van de groep. Thema’s kunnen aansluiten bij het seizoen, een feest of bij plekken waar we graag avonturen beleven, zoals op een piratenschip, bij de indianen, in de woestijn, aan zee of in de jungle. Deugden als vriendschap, samenwerking, dankbaarheid zullen ook aan de orde komen.

Door middel van creatieve spelletjes, dans en muziek, droomreizen, tekenen, bewegen, ademspel, zintuigelijke-en ontspanningsoefeningen leer je al op jonge leeftijd bij jezelf te blijven!

Een les duurt 60 minuten.