Aanbod op locatie

Aanbod op locatie

Yoga, Mindfulness, Heartfulness en Coaching op school, de buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of het Centrum voor Jeugd en Gezin; een verrijking voor kind, leidster, docent en hulpverlener!

Al van kleins af aan spannen kinderen zich op verschillende manieren in; bij het leren en eigen maken van nieuwe dingen, bij toetsen en spreekbeurten, bij het hanteren van conflicten en ook bij het vinden en behouden van een plek binnen de groep, waarin het soms moeilijk kan zijn ‘jezelf’ te blijven.

Kinderen van deze tijd groeien op in een hectische en prestatiegerichte maatschappij. Er wordt veel van hen verwacht. Soms raken kinderen daardoor uit balans; ze trekken zich terug of raken overprikkeld wat kan zorgen voor frustraties, emoties, angsten, concentratieproblemen of psychosomatische klachten als buikpijn, slaapproblemen en hoofdpijn.

Yoga, Mindfulness, Heartfulness en Coaching kan binnen het onderwijs, peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en de naschoolse opvang van grote meerwaarde zijn. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben de positieve effecten hiervan al aangetoond. Het brengt bijvoorbeeld meer rust in de groep en versterkt het groepsgevoel. Kinderen leren beter ontspannen, samenwerken, vergroten hun zelfvertrouwen, weerbaarheid en eigenwaarde, kunnen zich beter concentreren en de leerresultaten nemen toe.

Yoga, Mindfulness, Heartfulness en Coaching helpt kinderen opgroeien tot gelukkige en evenwichtige volwassenen en ook docenten en leidsters plukken hun vruchten ervan. Door afname van stress en onderlinge spanningen, zal er meer rust, saamhorigheid en balans in de klas ontstaan. Hierdoor kan er meer werk worden verzet in een kortere tijd. Als docenten en leidsters zelf ook meedoen aan de lessen dan valt er dubbele winst te behalen!

Er zijn tal van mogelijkheden om Yoga, Mindfulness, Heartfulness en Coaching te integreren binnen het onderwijs, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of naschoolse opvang.

Te denken valt aan:

  • een originele workshop tijdens de gymles;
  • een nieuw thema voor de jaarlijkse sportdag;
  • een leuke workshop, passend bij een actueel thema, op school, buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf of peuterspeelzaal;
  • een workshop in het kader van de Nationale Voorleesdagen of Nationale Boekenweek;
  • individuele coaching van kind of leerkracht bij een specifieke hulpvraag;
  • wobbelyoga op locatie;
  • een lessenreeks van 8 tot 10 lessen kinderyoga en/of mindfulness voor leerlingen en/of docenten waarbij praktische handvatten worden aangereikt die eenvoudig in de klas toegepast kunnen worden en waar iedereen baat bij zal hebben;
  • een training/workshop “Mindfulkids, Heartfulkids”, “Een klas vol Geluk”, “Je lichaam als kompas” of “Combatyoga” in de klas, voor specifieke doelgroepen of binnen Centra voor Jeugd en Gezin.

Meer inhoudelijk informatie over de trainingen en/of workshops  kunt u vinden door op het kopje te klikken van de specifieke training/workshop onder ‘Aanbod op locatie’.

Heeft uw school, organisatie of instantie een themaweek, sportdag, een bijzonder project of bent u op zoek naar een passende training of workshop?

Kinderpraktijk Inmind denkt graag met u mee in het komen tot een passend aanbod, helemaal naar eigen behoefte en wens! Neem gerust contact op voor meer informatie!